Kup ŠS Pomoravskog okruga za 2017. godinu

Nebojša Radosavljević 2 aprila, 2017 0
Kup ŠS Pomoravskog okruga za 2017. godinu

U nedelju 26. marta u prostorijama Dnevnog centar kluba u Paraćinu, u organizaciji ŠS Pomoravskog okruga i Omladinskog šahovskog kluba „Paraćin“, održan je Kup ŠS Pomoravskog okruga za 2017. godinu, koji je ujedno predstavljao i kvalifikaciono takmičenje za Kup ŠS centralne Srbije.

Obzirom na novi model organizacije Kupa ŠSPO očekivalo se da će broj ekipa biti veći ili minimalno jednak nego ranijih godina. Iako je bilo najavljeno da će nastupiti 15-ak ekipa, na takmičenju se pojavilo svega 7. Bojkot određenih klubova i amaterski pristup rukovodioca manjih klubova, doveo je do toga da ove godine na Kupu ŠSPO bude najmanje ekipa od početka rada ŠS Pomoravskog okruga.

U skladu sa Pravilnikom takmčenja odigrano je 4 kola sa tempom igre od 15 minuta + 5 sekundi bonifikacije po igraču. Od 7 prijavljenih ekipa tri su male direktno pravu učešća u višim nivoima takmičenja (OŠK „Paraćin“, ŠK „Kablovi“, Jagodina i ŠK „Radnički, Ćuprija), dok su se preostale 4 ekipe borile za tri mesta koja vode u narednu fazu takmičenja, Kup ŠS centralne Srbije.

Najsigurniju igru prikazao je, novi prvoligaš i prvi favorit Kupa, OŠK “Paraćin” koji je sa 4 pobede, maksimalnih 12 meč bodova i 12,5 poena zasluženo osvojio prvo mesto. Za pobedničku ekipu nastupili su Dejan Branković, Stefan Mladenović, Uroš Cvetanović, Matija Ivić, Nenad Dimitrijević i Milan Dezelin.

Drugo mesto osvojila je odlična ekipa ŠK „Kablovi“ iz Jagodine sa 9 meč bodova i 10 poena, dok su treći bili šahisti ŠK „Morava“ iz Supske, takođe sa 9 meč bodova, ali 8,5 poena.

Za narednu fazu takmičenja, Kup ŠS centralne Srbije za 2017. godinu kvalifikovali su se ŠK „Morava“ Supska, OŠK „Paraćin“ 2 – DCK i OŠK „Paraćin“ 3 – DCK.

Peharima su nagrađeni pobednička ekipa (OŠK „Paraćin“) i nabolja ekipa u kvalifikacijama za Kup ŠS centralne Srbije (ŠK „Morava“, Supska). Pehare je uručio Radoje Marinković, predsednik Skupštine ŠS Pomoravskog okruga, dok je takmičenje sudila Tanja Stojković, nacionalni sudija iz Paraćina.

Kompletnu statistiku možete videti ovde: REZULTATI

Foto galeriju pogledajte ovde:  FOTO

Napišite komentar »