Raspis za Kup Pomoravskog okruga

Nebojša Radosavljević 17 marta, 2017 0
Raspis za Kup Pomoravskog okruga

KUP ŠS POMORAVSKOG OKRUGA
KVALIFIKACIJE ZA KUP ŠS CENTRALNE SRBIJE za 2017. godinu

Šahovski savez Pomoravskog okruga u saradnji sa OŠK Paraćin i DCK Paraćin organizuje Kup ŠS Pomoravskog okruga za 2017. godinu, koji će ujedno predstavljati kvalifikacije za Kup ŠS centralne Srbije za 2017. godinu, u nedelju 26. marta u prostorijama Dnevnog Centra Paraćin, sa početkom u 10.00 časova.
Pravo učešća na Kupu imaju svi registrovani klubovi i njihove registrovane takmičarske ekipe, sa teritorije Pomoravskog okruga.
Klubovi će na ovom takmičenju nastupiti sa overenim takmičarskim knjižicama za 2016. ili 2017. godinu. Ukoliko za ekipu nastupa igrač koji nema overenu takmičarsku knjižicu, klub je dužan da prilikom predaje osnovnog sastava podnese organizatoru na uvid ispisnicu za takvog igrača.
Svaka ekipa nastupa sa 4 igrača, uz maksimalno 2 rezerve i pre početka takmičenja predaje osnovni sastav, po slobodnom izboru. Sistem igre i broj kola zavisi od broja prijavljenih ekipa i primenjiće se sledeće pravilo:
-ukoliko se prijavi 6 ili manje ekipa igraće po Bergerovom sistemu;
-ukoliko se prijavi od 7 do 10 ekipa igraće se 4 kola po Švajcarskom sistemu;
-ukoliko se prijavi 11 ili više ekipa igraće se 5 kola po Švajcarskom sistemu;
Tempo igre je 15 minuta i 5 sekundi bonifikacije po igraču za celu partiju. Na takmičenju se NE primenjuje Dodatak G (bez G.4) Pravila igre FIDE koja važe od 1. jula 2014. godine (bivši član 10.2 Ubrzani završetak).
Pobednik Kupa ŠS Pomoravskog okruga dobija pehar u trajno vlasništvo. Tri prvoplasirane ekipe, izuzev ekipa koje imaju direktno pravo nastupa u Kupu višeg stepena, izboriće plasman u narednu fazu takmičenja, Kup Šahovskog saveza centralne Srbije, koji se održava od 29. aprila do 2. maja 2017. godine. Najbolje plasirana ekipa od te tri ekipe takođe dobija pehar u trajno vlasništvo.
Obavezuju se kapiteni svih zainteresovanih ekipa da svoje učešće potvrde najkasnije do četvrtka 23. marta 2017. godine.
Kapiteni svih ekipa su dužni da najkasnije do 9.30 časova, na dan takmičenja predaju sudiji turnira osnovni sastav ekipe i takmičarske knjižice na uvid. Tehnički organizator, OŠK Paraćin, obezbeđuje svu opremu za takmičenje, odnosno šahovske garniture i digitalne satove.

Upisnina za ovo takmičenje se ne naplaćuje.

Sve dodatne informacije, kao i ranije prijave za takmičenje mogu se izvršiti putem sledećih telefona 063/8541-101 (Nebojša Radosavljević) ili 065/8241-388 (Tomislav Glišić) ili preko elektronske pošte: prijava@sspo.org.rs

Srdačan pozdrav i vidimo se u Paraćinu!

u Paraćinu: 16.03.2017. godine
predsednik ŠSPO
Nebojša Radosavljević, s.r.

Preuzmi raspis u PDF formatu: RASPIS

Napišite komentar »