Uroš Cvetanović po treći put pobednik prvenstva ŠK Kablovi Jagodina

Nebojša Radosavljević 17 marta, 2017 0
Uroš Cvetanović po treći put pobednik prvenstva ŠK Kablovi Jagodina

16. mart 2017

CM Uroš Cvetanović iz Ćuprije, pobednik je 10. jubilarnog amaterskog prvenstva ŠK Kablovi Jagodina,održanog od 10. do 16. marta 2017. godine u prostorijama jagodinskog šah kluba. Ovim je Cvetanović opravdao ulogu favorita jer je bio prvi nosioc na startnoj listi turnira od ukupno 24 takmičara. Osvojio je 7 poena iz 9 odigranih partija,ostvarivši šest pobeda,dva remija i samo jedan poraz od MK Miroslava Miljkovića,prvotimca „Temnića“ iz Varvarina. CM Cvetanović,od ove sezone ponovo član prvoligaša OŠK Paraćin, odbranio je titulu šampiona sa prošlogodišnjeg prvenstva,pa uz pobedu iz 2014. godine na istom turniru zaslužio laskavu titulu trostukog prvaka ovog tradicionalnog prvenstva. Na drugom mestu se našao MK Vladimir Stefanović, član ekipe domaćina ŠK Kablovi i trener u klubu, sa istim brojem poena 7 iz 9, ali sa nešto slabijim dodatnim kriterijumima pri deobi plasmana. Treće mesto zauzeo je novi majstorski kandidat Tomislav Glišić,član ŠK Poštar iz Jagodine sa 6,5 iz 9, čime je potvrdio da se šah može dobro igrati i u zrelim godinama. Konačnu tabelu,rezultate i kompletnu statistiku možete videti na linku:  REZULTATI

Ceremoniju svečanog zatvaranja vodio je domaćin i organizator prvenstva FM Slobodan Radosavljević-Coba, a nagrade je uručivao MK Zoran Ivanović član upave ŠK Kablovi, dok je glavni sudija prvenstva FM Đorđe Popović čitao tabelu sa konačnim plasmanima. Domaćin je bio izdašan sa nagradama, pa je tako nagrađeno čak 16 učesnika turnira,odnosno čitave dve trećine od ukupnog broja takmičara. Nagrađeno je svih petoro kadeta, kao i najuspešnji veteran i član ekipe domaćina ŠK Kablovi. Kompletan snimak dodele nagrada možete videti u narednom prilogu:

Turnir se rejtingovao za FIDE listu,kategorija standardni šah. Najviše rejting poena je zaradio trećeplasirani Tomislav Glišić, čak +65, pa će 1. aprila imati okruglo 1900 elo. Takođe je osvojio i tutulu MK. Čestitamo!

Najveći gubitak rejting poena ima MK Dragoslav Petković, u minusu je 55 poena. Celokupnu rejting statistiku možete videti u PDF dokumentu klikom na:  REJTING

Sudijski tandem je odlično odradio svoj posao, posebno glavni sudija NA Đorđe Popović koji je bio zadužen za kompjutersko parovanje, fotografisanje i unos partija u pgn formatu,što se može videti na linku: PARTIJE i FOTO, dok je sudija u polju NA Dragan Dinić svojim autoritetom uspeo da smiri sve strasti među publikom koja radoznalo posmatrala svako kolo.

Još jednu foto galeriju možete videti na linku: FOTO svečano zatvaranje

I na kraju,kako reče domaćin turnira Coba Radosavljević, vidimo se u maju na brzopoteznom turniru na istom mestu!

 

Napišite komentar »