Sportsko leto 2017 pod okriljem krovnog saveza

Nebojša Radosavljević 17 marta, 2017 0
Sportsko leto 2017 pod okriljem krovnog saveza

15. mart 2017.

Šahovski savez Srbije je objavio na svom internet sajtu, da postaje pokrovitelj tradicionalnog međunarodnog šahovskog festivala u Paraćinu „Sportsko leto 2017“.  Prenosimo objavu u celini:

ŠAHOVSKI SAVEZ SRBIJE POKROVITELJ MEĐUNARODNOG ŠAHOVSKOG TURNIRA „PARAĆIN 2017“

Upravni odbor ŠSS doneo odluku da Šahovski savez Srbije preuzme ulogu pokrovitelja nad Međunarodnim šahovskim turnirom „Paraćin 2017“. Ovaj ugledni turnir, koji se već desetu godinu zaredom održava u okviru međunarodnog šahovskog festivala „Sportsko leto“, stekao je veliku popularnost među šahistima iz zemlje i inostranstva. Preuzimajući pokroviteljstvo nad ovim takmičenjem, Šahovski savez Srbije želi da podrži organizatore u nameri da ovo takmičenje u narednim godinama postane još jače i masovnije. Pokroviteljstvo će biti ozvaničeno na jednoj od narednih konferencija za štampu, na kojima će turnir biti predstavljen šahovskoj javnosti i medijima. – navodi se u saopštenju.

Sportsko leto 2017 Paraćin

 

Ovim povodom,oglasio se i organizator ovog festivala, predsednik OŠK Paraćin, mr Saša Jevtić:

„Zadovoljstvo mi je da objavim da je Međunarodni šahovski Festival „Sportsko leto“ u Paraćinu, u godini kada slavimo jubilej, 10 godina postojanja, napravio važan korak napred ka očuvanju renomea najznačajnijeg i najboljeg tradicionalnog otvorenog šahovskog događaja u Srbiji.
Na osnovu odluke UO ŠS Srbije od 14.03.2017. god. (www.serbiachess.net) ovaj vrhunski događaj dobija pokrovitelja u vidu nacionalnog granskog saveza, što će ove, a i u narednim godinama, doprineti podizanju kvaliteta Festivala na svim poljima.
U skladu sa tim, Organizacioni odbor Festivala doneo je odluku o promeni imena glavnog turnira Festivala, koji će ove godine nositi naziv Međunarodni šahovski turnir „Paraćin 2017“.
Pokrovitelji Festivala biće opština Paraćin (preko svojih ustanova Turističke organizacije opštine Paraćin i Sportskog saveza opštine Paraćin) i Šahovski savez Srbije.“ – navodi Jevtić

Napišite komentar »