OŠK Paraćin 3-DCK pobednik 2. lige ŠSPO

Nebojša Radosavljević 4 decembra, 2016 0
OŠK Paraćin 3-DCK pobednik 2. lige ŠSPO

OŠK Paraćin 3 – DCK, pobednik Druge lige ŠSPO

Dnevni Centar Klub Paraćin, u nedelju 4. decembra 2016. godine, ugostio je četiri ekipe Druge lige Šahovskog saveza Pomoravskog okruga, koje su se nadmetale za ulazak u viši rang takmičenja, Prvu ligu ŠSPO.

Nakon uvodne reči sudije lige Nebojše Radosavljevića, u ime domaćina obratio se Moma Milutinović koji je pozdravio sve prisutne i poželeo im dobrodošlicu. Potom se obratio Saša Jevtić u svojstvu predsednika ŠSPO, koji je ujedno proglasio takmičenje otvorenim.

Učešće u ligi su uzele dve ekipe iz Jagodine,ŠK MZ Centar i ŠK MZ Voljavče, zatim pobednik lige Resavskog dela ŠK Jedinstvo iz Roande i ekipa iz Paraćina, OŠK Paraćin 3-DCK. Svi oni su odigrali 3 kola po Berger sistemu parovanja,odnosno svako sa svakim, na tempu igre od pola sata po igraču. Ekipe su činili 5 seniora i 1 omladinac rođen 1996. ili mlađi, ali na žalost ekipe iz Jagodine nisu imale u svojim redovima željene omladince,što im je na kraju umanjilo priliku za bolji konačni plasman. Svi mečevi su odigrani u fer i korektnoj igri, a pre svega borbeno bez i jednog miroljubivog remija. Najviše uspeha i sportske sreće imali su šahisti OŠK Paraćin 3 -DCK, koji su pobedili u prva dva kola visokim rezultatima 5,5:0,5 i 5:1, da bi u poslednjem kolu naišli na raspoloženu ekipu ŠK MZ Centar-Jagodina,koja je kao što smo napomenuli nastupila bez omladinske table, što ih nije sprečilo da preokrenu rezultat i povedu sa 2:1.  Ipak su paraćinci uz veliku borbu do samog kraja uspeli da pobedom na prvoj tabli koju je ostvario Čedomir Mijović, a potom i pobedom  svog kapitena  na drugoj tabli Radoja Marinkovića, obezbede nerešen rezultat u meču,što im je bilo dovoljno za trijumf u ligi. U ekipi ŠK MZ Centar se izdvojio Aca Jovanović sa 100% uspešnosti,odnosno 3 poena iz 3 odigrane partije, što takođe ima i pomenuti Radoje Marinković iz pobedničke ekipe. Mlada nada paraćinskog šaha Dimitrije Vasić igrajući na 6.tabli pobedničke ekipe iz Paraćina, takođe je na 100% ali bez prilike da taj procenat potvrdi u praksi jer je imao protivnika samo u prvom kolu. ŠK Jedinstvo Roanda je pobedom u poslednjem kolu izborio treće mesto, dok su šahisti Voljavča imali manje sreće i našli se na 4. mestu.

Na kraju, svečanom zatvaranju ove lige prisustvovale su sve ekipe učesnice, a pobednički pehar ekipi OŠK Paraćin 3-DCK je uručio u trajno vlasništvo Saša Jevtić,predsednik ŠSPO. Ovim je spuštena zavesa na ligaška takmičenja našeg okruga u ovoj sezoni,a preostaje da se održi Pojedinačno kadetsko prvenstvo Pomoravskog okruga koje je na programu u subotu 10. decembra u OŠ „Momčilo Popović“ Paraćin.

                           Konačna tabela

Ekipa   +   =   – MB P
1. OŠK Paraćin 3 DCK – Paraćin 2 1 0 7 13,5
2. ŠK MZ Centar – Jagodina 1 2 0 5 9,5
3. ŠK Jedinstvo – Roanda 1 1 1 4 7,5
4. ŠK MZ Voljavče – Jagodina 0 0 3 0 4,5

 

osk-paracin3-2016

OŠK Paraćin 3 – DCK

Rezultate i kompletnu statistiku možete videti: ovde>>>
Više fotografija možete pogledati: ovde>>>

 

Komentarisanje je onemogućeno.