ŠK „Vrač“ iz Vlaške osvajač Kupa ŠS Pomoravskog okruga za 2016. godinu

urednik 3 aprila, 2016 0
ŠK „Vrač“ iz Vlaške osvajač Kupa ŠS Pomoravskog okruga za 2016. godinu

U nedelju 03. aprila u prostorijama sportske hale JASSA u Jagodini u organizaciji ŠS Pomoravskog okruga i ŠS grada Jagodina održan je Kup ŠS Pomoravskog okruga za 2016. godinu, koji je ujedno predstavljao i kvalifikaciono takmičenje za Kup ŠS centralne Srbije.

Ove godine na Kupu je učestvovalo solidnih 13 ekipa sa teritorije Pomoravskog okruga, dve manje nego prošle godine i tako se još jednom pokazalo da je ŠS Pomoravskog okruga verovatno i najbolji okrug na teritotiji ŠS centralne Srbije.

Odigrano je 5 kola sa tempom igre od 25 minuta po igraču. Tri prvoplasirane ekipe izborile su plasman u narednu fazu takmičenja, Kup ŠS centralne Srbije, koji će se održati od 20-24. aprila u Kragujevcu.

Najsigurniju igru prikazao je, novi srpskoligaš, ŠK “Vrač” iz Vlaške koji je sa 13 meč bodova (4 pobede i 1 nerešen rezultat) zasluženo osvojio prvo mesto. Za pobedničku ekipu nastupili su MK Vladan Ilić, MK Živko Madić, MK Živojin Živković i prvokategornik Nikola Šošić.

Drugo mesto osvojila je odlična ekipa OŠK „Paraćin“ 3 – DCK sa 12 meč bodova, a treće mesto, najprijatnije iznenađenje, ŠK „Glavinci“ sa 10 meč bodova.

Pehar pobedniku uručio je mr Saša Jevtić, predsednik ŠS Pomoravskog okruga, dok su takmičenje sudili Nebojša Radosavljević, FIDE sudija iz Paraćina i Tomislav Glišić, kluspki sudija iz Jagodine.

Kompletnu statistiku možete videti ovde >>>

Galeriju slika sa ovog takmičenja pogledajte ovde >>>

Komentarisanje je onemogućeno.