KUP ŠSPO – KVALIFIKACIJE ZA KUP ŠS CENTRALNE SRBIJE za 2016. godinu

urednik 23 marta, 2016 1
KUP ŠSPO – KVALIFIKACIJE ZA KUP ŠS CENTRALNE SRBIJE za 2016. godinu

Šahovski savez Pomoravskog okruga u saradnji sa Šahovskim savezom grada Jagodina organizuje Kup ŠS Pomoravskog okruga – Kvalifikacije za Kup ŠS centralne Srbije za 2016. godinu u nedelju 03. aprila u prostorijama sportske hale JASSA u Jagodini, sa početkom u 10.00 časova.

Pravo učešća na Kupu imaju svi registrovani klubovi i njihove registrovane takmičarske ekipe, sa teritorije Pomoravskog okruga, osim klubova OŠK „Paraćin“, ŠK „Sloga“ – Despotovac, ŠK „Kablovi“ – Jagodina, ŠK „Miloševac“ i ŠK „Paraćin“, koji imaju direktno pravo učešća na sledećem nivou takmičenja.

Klubovi će na ovom takmičenju nastupiti sa overenim takmičarskim knjižicama za 2015. godinu. Ukoliko za ekipu nastupa igrač koji nema overenu takmičarsku knjižicu za 2015. godinu, klub je dužan da prilikom predaje osnovnog sastava podnese organizatoru na uvid ispisnicu za takvog igrača i od strane kluba overen spisak za registraciju na obrascu propisanom od strane kancelarije ŠS centralne Srbije, na kome se moraju nalaziti svi igrači koji su u osnovnom sastavu.

Svaka ekipa nastupa sa 4 igrača, uz maksimalno 2 rezerve i pre početka takmičenja predaje osnovni sastav, po slobodnom izboru. Sistem igre i broj kola zavisi od broja prijavljenih ekipa i primenjiće se sledeće pravilo:
-ukoliko se prijavi 6 ili manje ekipa igraće po Bergerovom sistemu;
-ukoliko se prijavi od 7 do 10 ekipa igraće se 4 kola po Švajcarskom sistemu;
-ukoliko se prijavi 11 ili više ekipa igraće se 5 kola po Švajcarskom sistemu;

Tempo igre je 25 minuta po igraču za celu partiju. Na takmičenju se primenjuje Dodatak G (bez G.4) Pravila igre FIDE koja važe od 1. jula 2014. godine (bivši član 10.2 Ubrzani završetak).
Pobednik Kupa ŠS Pomoravskog okruga – Kvalifikacija za Kup ŠS centralne Srbije za 2016. godinu dobija pehar u trajno vlasništvo. Tri prvoplasirane ekipe izboriće plasman u narednu fazu takmičenja, Kup Šahovskog saveza centralne Srbije, koji se održava od 20-24. aprila.

Kapiteni svih ekipa su dužni da najkasnije do 9.30 časova, na dan takmičenja predaju sudiji turnira osnovni sastav ekipe i takmičarske knjižice na uvid. Svaka ekipa je dužna da sa sobom ponese dve šahovske garniture standardne veličine i dva ispravna šahovska sata.

Upisnina za ovo takmičenje se ne naplaćuje.

Sve dodatne informacije, kao i ranije prijave za takmičenje mogu se izvršiti putem sledećih telefona 063/439-497 (Saša Jevtić) ili 065/8241-388 (Tomislav Glišić) ili preko elektronske pošte: info@sspo.org.rs

Srdačan pozdrav i vidimo se u Jagodini!

u Jagodini: 23.03.2016. godine

predsednik ŠSPO
mr Saša Jevtić, s.r.

Jedan komentar »

  1. Nebojša Radosavljević 15 februara, 2017 at 16:09 -

    Bravo