VM ANATOLIJ KARPOV ODRŽAO SIMULTANKU U RESAVICI

urednik 2 marta, 2016 0
VM ANATOLIJ KARPOV ODRŽAO SIMULTANKU U RESAVICI

Utorak, 1. mart 2016. godine, ostaće upamćen po velikom događaju za Resavicu, opštinu Despotovac i Pomoravski okrug.

VM Anatolij Karpov, savetnik predsednika Rusije Vladimira Putina, poslanik Gornjeg Doma Ruske Dume, ambasador Unicefa, bivši svetski prvak u šahu i jedan od najboljih šahista svih vremena posetio je Resavicu i odigrao simultanku na 20 tabli. Veliki šahovski i sportski događaj održan je u hotelu „Đula“ u Resavici.

Iako je dolazak legendarnog velemajstora do poslednjeg dana bio pod znakom pitanja, zahvaljujući velikoj želji i zalaganju Sanje Bakić, alfe i omege ŠK Rembas iz Resavice, rešeni su svi tehnički problemi i ovo malo rudarsko mesto u Pomoravskom okrugu imalo je dan za pamćenje.

Na ceremoniji otvaranja simultanke VM Karpovu uručeni su pokloni organizatora i kolektiva Rembas iz Resavice koji je žila kucavica Resavice kao naseljenog mesta. Svim prisutnima obratili su se VM Karpov, Sanja Bakić ispred organizatora i Saša Jevtić, ispred ŠS Pomoravskog okruga a ujedno i sudija simultanke.

Učesnici simultanke bili su predstavnici vlasti i viđeniji ljudi iz Resavice i opštine Despotovac, šahisti članovi ŠK Rembas iz Resavice, šahisti iz Despotovca, kao i najbolji polaznici šahovske škole pri ŠK Rembas. Iako je rezultat bio u drugom planu VM Karpov bio je na visini zadatka i pobedio rezultatom 19,5:0,5. Jedini remi uspeo je da izvuče Miloš Mišković, iskusni šahista iz Despotovca.

Tehničku pomoć u organizaciji ovog velikog događaja šahovskim radnicima iz Resavice pružio je Šahovski savez Pomoravskog okruga.

Video materijal sa simultanke (autor: Nebojša Radosavljević) pogledajte ovde >>>

Komentarisanje je onemogućeno.