UROŠ CVETANOVIĆ POTVRDIO DA JE U SJAJNOJ FORMI

urednik 4 januara, 2016 0
UROŠ CVETANOVIĆ POTVRDIO DA JE U SJAJNOJ FORMI

Šahovski klub „Kablovi“ iz Jagodine organizovao je u subotu 2. januara 2016. god. tradicionalni, 18. po redu Novogodišnji turnir po ubrzanom tempu igre. Pravo učešća na turniru imali su šahisti iz Pomoravskog okruga kao i gosti po pozivu organizatora.

Učestvovalo je 34 igrača, među kojima i 4 IM i 4 FM. Odigrano je 7 kola po švajcarskom sistemu sa tempom igre od 10 minute uz 5 sekundi bonifikacije posle svakog poteza. Turnir se rejtingovao kod FIDE za ubrzani šah.

Spoznori ovog tradicionalnog takmičenja bili su JASSA, Fabrika Kablova i poslastičarnica Pelivan.

Na otvaranju turnira sve učesnike pozdravio je Zoran Gligorijević, dugogodišnji direktor JASSA, zahvaljujući kome su svi igrači za vreme turnira dobili sendviče i osveženje. Direktor turnira Slobodan Radosavljević najavio je da će se jubilarni 20. turnir po redu održati u sportskoj hali JASSA i da će biti sa dosta boljim nagradama i ručkom za sve takmičare. U ime ŠS Pomoravskog okruga sve prisutne pozdravio je i Saša Jevtić, predsednik ŠSPO, nakon čega je Zoran Gligorijević povlačenjem prvog poteza i zvanično otvorio turnir.

Na kraju takmičenja 3 igrača sakupila su po 5,5 poena pa su dodatni kriterijumi odlučili da prva nagrada, a sa njom tradicionalno i šahovska torta, pripadnu CM Urošu Cvetanoviću, članu OŠK „Paraćin“. Drugo mesto osvojio je prošlogodišnji pobednik IM Boroljub Zlatanović a treće FM Dejan Branković.

Ukupni nagradni fond na turniru iznosio je 33.500 dinara. Redovnim novčanim nagradama nagrađeno je 10 prvoplasiranih takmičara, dok su specijalne novčane nagrade dobili MK Dragoslav Petrović (kao najbolje plasirani nenagrađeni član ŠK „Kablovi“), MK Andreja Savić (najbolje plasirani nenagrađeni veterani) Tijana Petrović, Tamara Petrović i Jovana Miljković i (šahistkinje), i Dalibor Radisavljević (najbolje plasirani nenagrađeni kadet).

Glavni sudija turnira bio je Nebojša Radosavljević, FIDE sudija iz Paraćina, a direktor turnira Slobodan Radosavljević, sportski direktor, ŠK „Kablovi“

Galeriju slika sa ovog takmičenja pogledajte ovde >>>

Kompletnu statisiku sa ovog takmičenja pogledajte ovde >>>

Komentarisanje je onemogućeno.