Uroš Cvetanović ubedljivi pobednik Finalnog GP turnira ŠSPO za 2015. godinu

urednik 25 decembra, 2015 0
Uroš Cvetanović ubedljivi pobednik Finalnog GP turnira ŠSPO za 2015. godinu

U četvrtak 25. decembra, u predprazničnoj atmosferi, Omladinski šahovski klub „Paraćin“ bio je domaćin Finalnog Gran-Pri turnira ŠS Pomoravskog okruga u brzopoteznom šahu za 2015. godinu.

Na Finalnom turniru učestvovalo je 18 igrača i to:
14 igrača koji su to pravo stekli na kvalifikacionim GRAN-PRI turnirima + 4 igrača po specijalnoj odluci su-organizatora ciklusa takmičenja (ŠS Pomoravskog okruga, OŠK Paraćin, ŠK Kablovi, Jagodina i ŠK Radnički, Ćuprija)

Turnir se igrao po jednokružnom Berger sistemu u 17 kola sa tempom igre od 3 minuta + 2 sekunde po igraču za celu partiju.

Više nego ubedljivo trijumfovao je CM Uroš Cvetanović, prvotimac OŠK „Paraćin“, koji je sa 14,5 poena (12 pobeda i 5 remija) ostavio najbliže konkurente za cela 2 poena.
Drugo mesto osvojio je FM Dejan Branković sa 12,5 poena, takođe član kluba domaćina, dok je na trećem mesti najprijatnije iznenađenje ovog turnira MK Miroslav Marković, član ŠK „Prva Petoletka“ iz Trstenika, sa 12 poena.

9 prvoplasiranih igrača dobilo je novčane nagrade u ukupnom iznosu od 20.000 dinara a pobedniku je pripao i pehar. Svih 18 igrača dobilo je specijalne poklone a dodeljene su i 3 nagrade iznenađenja. Pokloni i nagrade iznenađenja dodeljivani su po principu lutrije što predstavlja i svojevrsnu atrakciju ovih turnira.

Glavni sudija turnira bio je FIDE sudija Nebojša Radosavljević, a pomoćni sudija nacionalni sudija Radoje Marinković. Svi igrači su, u duhu turnira, igrali fer i korektno, pa sudije nisu imale nikakvih problema.

Dnevni centar klub iz Paraćina još jednom se pokazao kao odličan domaćin na šahovskim takmičenjima.

Konačan plasman sa ovog turnira pogledajte ovde >>>

Foto i video materijali Nebojše Radosavljevića
Galerija fotografija >>>
Izvlačenje turnirskih brojeva >>>
Otvaranje turnira >>>
Proglašenje pobednika >>>

Komentarisanje je onemogućeno.