Mladost ispred iskustva. Uroš Cvetanović ubedljivo prvi

urednik 28 novembra, 2015 0
Mladost ispred iskustva. Uroš Cvetanović ubedljivo prvi

U subotu 28. novembra završen je ciklus kvalifikacionih turnira za Gran-Pri ŠSPO u brzopoteznom šahu za 2015. godinu. U Paraćinu je, u organizaciji OŠK „Paraćin“, održan poslednji, 5. kvalifikaciioni turnir.

Na ovom turniru nastupilo je 33 igrača. među kojima 4 FIDE majstora i 11 majstorskih kandidata, mada neke igrača samo formalni uslovi dele od majstorske titule.
Na turniru je odigrano 11 kola sa tempom igre od 3 minuta + 2 sekunde po potezu.

Najsigurniju igru prikazao je član Omladinskog šahovskog kluba „Paraćin“, omladinac FMK Uroš Cvetanović, koji je sa 8,5 poena osvojio prvo mesto.
Drugo mesto sa 8 poena osvojio je sve bolji, MK Matija Ivić, član ŠK „Kablovi“ iz Jagodine.
Na deobi od 3-5. mesta sa 7,5 poena našla su se tri igrača, ali je po dodatnim kriterijumima trećem mesto pripalo FM Dejanu Brankoviću, članu kluba domaćina.

Osam prvoplasiranih takmičara nagrađeno je skromnim novčanim nagradama, a 15-oro prvoplasiranih uknjižilo je i prve Gran-Pri poene. Specijalne nagrade dobili su Dalibor Radisavljević, kao najbolje plasirani mladi igrač, te FM Milan Dezelin i Ognjan Rakić, kao najbolje plasirani korisnici Dnevnog centar kluba.

Sudije turnira IA Saša Jevtić i NA Radoje Marinković nisu imali nikakvih problema da obezbede da turnir protekne u najboljem redu, a domaćini iz Dnevnog centar kluba još jednom su pokazali da se šahisti veoma prijatno osećaju u njihovim prostorijama.

Konačan plasman pogledajte ovde >>>

Konačnu Gran-Pri tabelu preuzmite ovde >>>

Photo / Video materijal by Nebojša Radosavljević
Galerija fotografija ovde >>>
Video sa otvaranja ovde >>>
Video sa zatvaranja ovde >>>

Komentarisanje je onemogućeno.