FM Dejan Branković odbranio titulu prvaka ŠSPO

urednik 16 avgusta, 2015 0
FM Dejan Branković odbranio titulu prvaka ŠSPO

Šahovski savez Pomoravskog okruga u saradnji sa OŠK „Paraćin“ i Dnevnim centar klubom iz Paraćina organizovali su u Paraćinu 16. avgusta Pojedinačno prvenstvo ŠS Pomoravskog okruga za 2015. god.

Nastupio je ukupno 61 igrač i odigrano je 7 kola po švajcarskom sistemu. Uzimajući u obzir veoma gust kalendar takmičenja, Omladinsko prvesntvo Srbije koje je u toku i sezonu godišnjnih odmora, odziv igrača bio je odličan a među ostalima nastupila su 4 FIDE majstora i 14 majstorskih kandidata. Nastupili su predstavnici 14 klubova sa teritorije ŠS Pomoravskog okruga.

Mali broj kola a veliki broj igrača glavni su razlozi što su čak petorica igrača podelila prvo mesto sa po 5,5 poena. Zahvaljujući najboljim dodatnim kriterijumima prvo mesto osvojio je FM Dejan Branković, član Omladinskog šahovskog kluba „Paraćin“, koji je na ovaj način odbranio titulu osvojenu prošle godine.

Drugo mesto pripalo je FM Slobodanu Radosavljeviću, članu ŠK „Kablovi“ iz Jagodine, a treće FM Draganu Diniću, članu ŠK „Paraćin“.

Osam prvoplasiranih igrača dobilo je redovne novčane nagrade.
Specijalne novčane nagrade osvojili su:
najbolje plasirani nenagrađeni veteran Toplica Marjanović, ŠK „Paraćin“,
najbolje plasirani igrač do 14 godina, Dalibor Radisavljević, ŠK „Kablovi“,
najbolje plasirani igrač bez titule MK, Vladan Stanisavljević, ŠK „Radnički“, Ćuprija i
najbolje plasirani nenagrađeni domaći igrač, Momčilo Rajić.

Nagrade najuspešnijim takmičarima uručio je Radoje Marinković, predsednik Skupštine ŠS Pomoravskog okruga.
Specijalnim nagradama nagrađeni su i najmlađi takmičar Rastko Ilić, rođen 2008. godine i dve šahistkinje Nikolina Milanović i Ivona Ćađenović.

Sudije turnira IA Saša Jevtić, NA Radoje Marinković i NA Tanja Stojković obezbedili su da turnir protekne u najboljem redu, a ljubazni domaćini iz Dnevnog centar kluba su se potrudili da se šahisti osećaju prijatno i obezbedili druženje uz ručak, nakon završenog takmičenja.

Galeriju fotografija pogledajte ovde >>>

Konačan plasman i kompletnu statistiku pogledajte ovde >>>

Komentarisanje je onemogućeno.