MK Vladimir Stefanović pobedio na 15. Baćkovom Memorijalu

urednik 20 jula, 2015 0
MK Vladimir Stefanović pobedio na 15. Baćkovom Memorijalu

U nedelju 19. jula održan je 15. Memorijalni rapid turnir „Branislav Urošević Baćko“. Organizator ovog turnira bio je ŠK „Paraćin“, uz pomoć Sportskog saveza opštine Paraćin, a u okviru akcije Sportsko leto.

Na otvaranju turnira minutom ćutnje odata je počast nedavno preminulom Bojanu Đokiću, dugogodišnjem članu i predsedniku ŠK „Paraćin“.

Na ovom turniru nastupilo je 40 igrača. među kojima 1 internacionalni majstor, 5 FIDE majstora i 12 majstorskih kandidata. Tempo igre je bio 15 minuta po igraču za celu partiju, a odigrano je 9 kola.

MK Vladimir Stefanović dokazao je da je u poslednje vreme u odličnoj formi. Jagodinac, član ŠK „Kablovi“ prikazao je odličnu igru i osvojio je prvo mesto sa 7 poena

Drugo i treće mesto sa po 6,5 poena podelili su Paraćinac FIDE majstor Dejan Branković i najprijatnije iznenađenje MK Vladimir Njegić iz Požarevca. Zbog boljih dodatnih krtierijuma drugo mesto pripalo je Brankoviću, članu OŠK „Paraćin“.

Ukupni nagradni fond od 23.500 dinara raspodeljen je na 10 redovnih i 4 specijalne nagrade. Specijalne nagrade dobili su MK Petar Petrović, kao najbolje plasirani igrač do 18 godina, Dalibor Radisavljević, kao najbolje plasirani igrač do 12 godina FM Slobodan Radosavljević, kao najbolje plasirani veteran i Milan Ljubić, kao najbolje plasirani igrač bez titule.

Sudija turnira bio je NA Dejan Jakovljević.

Konačan plasman pogledajte ovde >>>

Komentarisanje je onemogućeno.