MK Vladimir Stefanović najbolji na 3. kvalifikacionom turniru za GP ŠSPO

urednik 1 juna, 2015 0
MK Vladimir Stefanović najbolji na 3. kvalifikacionom turniru za GP ŠSPO

U subotu 30. maja nastavljen je Gran-Pri ŠSPO u brzopoteznom šahu za 2015. godinu. U Ćupriji, u organizaciji ŠK „Radnički“, održan je 3. kvalifikaciioni turnir, od ukupno 5 koliko će ih biti u 2015. godini. Ovaj turnir nosio je naziv Memorijal Velibora Todorovića – TOŠE.

Na ovom turniru nastupilo je 28 igrača. među kojima 4 FIDE majstora i 7 majstorskih kandidata, mada nekoliko igrača samo formalni uslovi dele od majstorske titule.
Na turniru je odigrano 91 kola sa tempom igre od 3 minuta + 2 sekunde po potezu.

Najsigurniju igru pružio je Jagodinac MK Vladimir Stefanović, član ŠK „Kablovi“, koji je sa 7 poena, bez poraza, zasluženo osvojio prvo mesto. Trojica igrača sakupila su po 6,5 poena, pa su dodatni kriterijumi odlučili da drugo mesto osvoji FM Dejan Branković, treće mesto omladinac MK Matija Ivić, a četvrto veteran FM Slobodan Radosavljević.

Deset prvoplasiranih takmičara nagrađeno je novčanim nagradama, a 15-oro prvoplasiranih uknjižilo je i prve Gran-Pri poene. Specijalne nagrade dobili su Jovana Miljković u konkurenciji šahistkinja i Dalibor Radisavljević u konkurenciji kadeta. Knjigama su nagrađeni i najmlađi takmičrari, polaznici škole šaha pri OŠK „Paraćin“.

Sudija turnira NA Dejan Jakovljević nije imao nikakvih problema da obezbedi da turnir protekne u najboljem redu.

Konačan plasman pogledajte ovde >>>

Galeriju fotografija pogledajte ovde >>>

Trenutnu Gran-Pri tabelu preuzmite ovde >>>

Komentarisanje je onemogućeno.