FM Dejan Branković prvi na 2. kvalifikacionom turniru za GP ŠSPO

urednik 10 maja, 2015 0
FM Dejan Branković prvi na 2. kvalifikacionom turniru za GP ŠSPO

U nedelju 10. maja nastavljen je Gran-Pri ŠSPO u brzopoteznom šahu za 2015. godinu. U Jagodini, u organizaciji ŠK „Kablovi“, održan je 2. kvalifikaciioni turnir, od ukupno 5 koliko će ih biti u 2015. godini.

Na ovom turniru nastupilo 32 igrača. među kojima 6 FIDE majstora i 8 majstorskih kandidata, mada nekoliko igrača samo formalni uslovi dele od majstorske titule
Na turniru je odigrano 11 kola sa tempom igre od 3 minuta + 2 sekunde po potezu.

Posle veoma neizvesne borbe prvo i drugo mesto sa po 8 poena podelili su FIDE majstori Dejan Branković i Slobodan Radosavljević. Zbog boljih dodatnih krtierijuma prvo mesto pripalo je Brankoviću. Sa pola poena zaostatka za pobednicima na 3. i 4. mestu završili su CM Uroš Cvetanović i MK Nabojša Grujić.

Deset prvoplasiranih takmičara nagrađeno je novčanim nagradama, a 15-oro prvoplasiranih uknjižilo je i prve Gran-Pri poene. Specijalne nagrade dobili su Jovana Miljković i Milena Vujčić u konkurenciji šahistkinja, Stefan Radojković i Dalibor Radisavljević u konkurenciji kadeta i Toplica Marjanović, kao najbolje plasirani veteran.

Sudija turnira NA Dejan Jakovljević nije imao nikakvih problema da obezbedi da turnir protekne u najboljem redu.

Konačan plasman pogledajte ovde >>>

Galeriju fotogtafija pogledajte ovde >>>

Trenutnu Gran-Pri tabelu preuzmite ovde >>>

Komentarisanje je onemogućeno.