Paraćinci osvojili i Kadetsku ligu ŠS centralne Srbije

urednik 4 maja, 2015 0
Paraćinci osvojili i Kadetsku ligu ŠS centralne Srbije

Nekako u senci održavanja Finalnog dela Kupa ŠS centralne Srbije, u isto vreme i na istom mestu, održana je i Kadetska liga ŠS centralne Srbije za 2015. godinu. Ovo takmičenje uvedeno je ove godine u kalendar takmičenja ŠSCS sa ciljem da se i šahistima do 16 godina omogući ekipno klupsko takmičenje.

Iako je bilo najavljeno dosta više ekipa na startu ovog takmičenja pojavilo se 7 ekipa u muškoj i 3 ekipe u ženskoj konkurenciji. U muškoj konkurenciji igralo se na 7 kola po jednokružnom berger sistemu, dok su šahistkinje odigrale dvokružni berger, sa tempom igre od 50 minuta + 10 sekundi po igraču.

Obzirom na sastave prijavljenih ekipa, i pre samog takmičenja znalo se da će se za prvo mesto u muškoj konkurenciji boriti dve ekipe iz Paraćina i to ŠK „Paraćin“ i OŠK „Paraćin“ 2 – DCK. Već u drugom kolu odigrao se i derbi kompletne lige u kome su ove dve ekipe odigrale veoma uzbudljiv meč, pun preokreta, koji se na kraju završio nerešeno 2:2. Tada je bilo jasno da će ligu osvojiti ona ekipa koja bude imala manje „kikseva“ protiv slabijih ekipa jer je bilo jasno da će obe ekipe dobiti sve mečeve do kraja. Na kraju su mladi šahisti ŠK „Paraćin“ za pola poena prvi prošli kroz cilj i zasluženo odneli pobednički pehar.

Konačan plasman u muškoj konkurenciji:
1. ŠK „Paraćin“ 16 meč bodova i 20 poena
2. OŠK „Paraćin“ 2 – DCK 16 (19,5)
3. ŠK „Zlatar“, Nova Varoš 10 (12)
4. Požarevački ŠK 9 (12,5)
5. Smederevski ŠK 6 (8)
6. ŠK Majdanpek 4 (7,5)
7. ŠK Bajina Bašta 0 (4,5)

Kompletnu statistiku pogledajte ovde >>>

U konkurenciji šahistikinja u Pomoravski okrug odlazi srebrna medalja. Novoformirana ženska ekipa ŠK „Radnički“ iz Ćuprije za dva meč boda bila je slabija od pobednica iz Požarevca.

Konačan plasman u ženskoj konkurenciji:
1. Požarevački ŠK 8 meč bodova i 5,5 poena
2. ŠK „Radnički“, Ćuprija 6 (5)
3. ŠK „Zlatar“, Nova Varoš 1 (1,5)

Kompletnu statistiku pogledajte ovde >>>

Komentarisanje je onemogućeno.