Nikola Radovanović ubedljivo prvi na startu sezone GP ŠSPO

urednik 19 aprila, 2015 0
Nikola Radovanović ubedljivo prvi na startu sezone GP ŠSPO

U nedelju 18. aprila započelo je jedno novo takmičenje na teritoriji ŠS Pomoravskog okruga, a to je Gran-Pri ŠSPO u brzopoteznom šahu za 2015. godinu. U Paraćinu je održan 1. kvalifikaciioni turnir, od ukupno 5 koliko će ih biti u 2015. godini.

Na ovom turniru nastupilo 40 igrača. među kojima 5 FIDE majstora i 13 majstorskih kandidata, mada nekoliko igrača samo formalni uslovi dele od majstorske titule
Na turniru je odigrano 11 kola sa tempom igre od 3 minuta + 2 sekunde po potezu.

Najsigurniju igru prikazao je novi član Omladinskog šahovskog kluba „Paraćin“, omladinac Nikola Radovanović, koji je sa 9,5 poena ubedljivo osvojio prvo mesto. Iako se Nikola i dalje vodi kao majstorski kandidat odavno je ispunio uslove za titulu FIDE majstora, dok ga još jedan bal deli od titule internacionalnog majstora.
Drugo i treće mesto osvojili su, takođe članovi Omladinskog šahovskog kluba „Paraćin“ FM Dejan Branković sa 8,5 poena i FMK Uroš Cvetanović sa 8 poena.

Osam prvoplasiranih takmičara nagrađeno je skromnim novčanim nagradama, a 15-oro prvoplasiranih uknjižilo je i prve Gran-Pri poene. Specijalne nagrade dobili su Dalibor Radisavljević, kao najbolje plasirani mladi igrač, te FM Milan Dezelin i Ognjan Rakić, kao najbolje plasirani korisnici Dnevnog centar kluba.

Sudije turnira IA Saša Jevtić i NA Radoje Marinković nisu imali nikakvih problema da obezbede da turnir protekne u najboljem redu, a domaćini iz Dnevnog centar kluba još jednom su  pokazali da se šahisti veoma prijatno osećaju u njihovim prostorijama.

Konačan plasman pogledajte ovde >>>

Galeriju fotogtafija pogledajte ovde >>>

Trenutnu Gran-Pri tabelu preuzmite ovde >>>

Komentarisanje je onemogućeno.