U Paraćinu održana redovna Skupština ŠS Pomoravskog okruga

urednik 5 aprila, 2015 0
U Paraćinu održana redovna Skupština ŠS Pomoravskog okruga

U prostorijama Dnevnog centar kluba u Paraćinu, u subotu 04. aprila, sa početkom u 16 časova, održana je redovna Skupština ŠS Pomoravskog okruga na kojoj je prisustvovalo 20 delegata od ukupno 29 delegata koliko broji Skupština.
Skupštini su prisustvovali delegati sledećih klubova:
OŠK Paraćin; OŠK Paraćin 2 – DCK; OŠK Paraćin 3 – DCK; ŠK Napredak, Stubica; ŠK Radnički, Ćuprija; ŠK Vrač, Vlaška; ŠK Kablovi, Jagodina; ŠK Miloševac, Miloševo; ŠK Poštar, Jagodina; ŠK Glavinci; ŠK MZ Centar, Jagodina; NŠK Jagodina, ŠK MZ Duboka, ŠK MZ Glogovac, ŠK MZ Deonica Crni Vrh; ŠK Radnički, Svilajnac; ŠK Jedinstvo, Roanda; ŠK Radnik, Bobovo; ŠK Sloga, Despotovac i ŠK Rembas, Resavica;
Skupštini nisu prisustvovali delegati sledećih klubova:
ŠK Paraćin, ŠK Morava, Supska; ŠK Mladost, Končarevo; ŠK MZ Voljavče; ŠK Car Lazar, Lukovica; ŠK Budućnost, Đurinac; ŠK Mladost, Gložane; ŠK Kušiljevac, Kušiljevo i ŠK Sinđelić 02, Vojska.

Skupština je započela tako što je dosadašnji predsednik Skupštine i istaknuti šahovski radnik Rade Milosavljević objavio svoju odluku da se povuče sa mesta predsednika Skupštine. Na njegovo mesto izabran je potpredsednik Skupštine Radoje Marinković.

Na Skupštini je delegatima na veoma moderan način prezentovan sav material putem projektora i Power Point prezentacije. Posle burne diskusije Skupština je jednoglasno usvojila Izveštaj o radu saveza sa finansijskim izveštajem za 2014. godinu, kao i Plan rada sa Finansijskim planom za 2015. god.

Zbog velikog broja tehničkih, formalnih i suštinskih grešaka koje je postojeći Statut imao, moralo je doći do izmena istog. U samoj diskusiji oko predloženih izmena došlo je i do novih rešenja koja su uvrštena u predlog novog Statuta koji je usvojen sa svih 18 glasova za (dva delegate nisu bila u sali u momentu glasanja). Izmena Statuta prouzrokovala je i izmenu Poslovnika o radu Skupštine koji je usvojen jednoglasno.

Na kraju sednice Skupština je jednoglasno verifikovala mandate svojim predstavnicima u organima ŠS centralne Srbije i to Saši Jevtiću u Upravnom odboru i Tomislavu Glišiću u Skupštini, dok je umesto Radeta Milosavljevića kao delegate u Skupštini ŠS centralne Srbije izabran Radoje Marinković.

Skupština je okončana nakon nešto vise od tri sata aktivnog rada.

Fotografije sa Skupštine:

Komentarisanje je onemogućeno.