MK Matija Ivić pobedio na 8. Amaterskom prvenstvu ŠK Kablovi

urednik 6 marta, 2015 0
MK Matija Ivić pobedio na 8. Amaterskom prvenstvu ŠK Kablovi

Majstorski kandidat Matija Ivić potvrdio je još jednom svoj veliki talenat i status najboljeg omladinca sa prebivalištem na teritoriji Pomoravskog okruga. Na 8. Amaterskom prvenstvu ŠK Kablovi koje je u Jagodini održano od 27. februara do 5. marta Ivić je sakupio 7 poena iz 9 partija, isto kao i njegov klupski kolega MK Vladimir Stefanović, ali je Ivić zahvaljujući drugom kriterijumu odneo pobednički pehar i prvu nagradu.

Prijatno iznenađenje načinio je MK Dušan Majstorović iz Niša, osvajanjem trećeg mesta sa 6,5 poena, dok se mnogo više očekivalo od prvog nosioca na turniru FMK Uroša Cvetanovića, koji je sa „samo“ 6 poena završio na 4. mestu.

Konačan plasman možete pogledati ovde >>>

Ukupan nagradni fond iznosio je 33.600 dinara i bio je raspoređen na 8 redovnih i 3 specijalne nagrade. Specijalne nagrade dobili su:
Stefan Radojković iz Paraćina sa 4,5 poena, kao najbolje plasirani kadet
Milena Vujčić iz Paraćina sa 4 poena, kao najbolje plasirana šahistkinja i
Vladan Stanisavljević iz Ćuprije sa 5 poena, kao najbolje plasirani šahista bez titule MK

Najmlađi učesnik prvenstva bio je 10-godišnji Ivan Stepanović iz Jagodine, dok je Vladan Stanisavljević iz Ćuprije osvojio prvu kategoriju. Na turniru je nastupilo ukupno 28 igrača.

Na otvaranju turnira sportski direktor ŠK Kablovi, FM Slobodan Radosavljević, skromnim novčanim nagradama nagradio je Dalibora Radisavljevića i Matiju Ivića, za osvojena prva mesta na nedavno završenom Kadetskom prvenstvu centralne Srbije u Kragujevcu.

Sudija turnira bio je Đorđe Popović, republički sudija iz Ćuprije.

Najzanimljivije partije u pgn formatu možete preuzeti ovde >>>

Galeriju fotografija pogledajte ovde >>>

Komentarisanje je onemogućeno.