KUP ŠAHOVSKOG SAVEZA POMORAVSKOG OKRUGA za 2015. godinu

urednik 20 februara, 2015 0
KUP ŠAHOVSKOG SAVEZA POMORAVSKOG OKRUGA za 2015. godinu

Šahovski savez Pomoravskog okruga organizuje Kup Šahovskog saveza Pomoravskog okruga za 2015. godinu u nedelju 15. marta u prostorijama sportske hale JASSA u Jagodini, sa početkom u 10.00 časova.

Pravo učešća na Kupu imaju svi registrovani klubovi i njihove registrovane takmičarske ekipe, sa teritorije Pomoravskog okruga, osim klubova OŠK „Paraćin“, ŠK „Miloševac“, ŠK „Kablovi“ i ŠK „Sloga“ iz Despotovca, koji imaju direktno pravo učešća na sledećem nivou takmičenja.

Klubovi koji do dana održavanja takmičenja nisu izvršili registraciju za 2015. godinu, mogu nastupiti sa overenim takmičarskim knjižicama za 2014. godinu. Oni klubovi koji su, do dana održavanja takmičenja, izvršili registraciju za 2015. godinu nastupaju sa overenim takmičarskim knjižicama za 2015. godinu.

Svaka ekipa nastupa sa 4 igrača, uz maksimalno 2 rezerve i pre početka takmičenja predaje osnovni sastav, po slobodnom izboru. Sistem igre i broj kola zavisi od broja prijavljenih ekipa i primenjiće se sledeće pravilo:
-ukoliko se prijavi 6 ili manje ekipa igraće po Bergerovom sistemu;
-ukoliko se prijavi od 7 do 10 ekipa igraće se 4 kola po Švajcarskom sistemu;
-ukoliko se prijavi 11 ili više ekipa igraće se 5 kola po Švajcarskom sistemu;

Tempo igre je 25 minuta po igraču za celu partiju. Na takmičenju se primenjuje Dodatak G (bez G.4) Pravila igre FIDE koja važe od 1. jula 2014. godine (bivši član 10.2 Ubrzani završetak).

Pobednik Kupa Šahovskog saveza Pomoravskog okruga za 2015. godinu dobija pehar u trajno vlasništvo. Tri prvoplasirane ekipe izboriće plasman u narednu fazu takmičenja, zonu Istok Kupa Šahovskog saveza centralne Srbije.

Kapiteni svih ekipa su dužni da najkasnije do 9.30 časova, na dan takmičenja predaju sudiji turnira osnovni sastav ekipe i takmičarske knjižice na uvid. Svaka ekipa je  dužna da sa sobom ponese dve šahovske garniture standardne veličine i dva ispravna šahovska sata.

Upisnina za ovo takmičenje se ne naplaćuje.

Sve dodatne informacije, kao i ranije prijave za takmičenje mogu se izvršiti  putem sledećih telefona 063/439-497 (Saša Jevtić) ili  065/8241-388 (Tomislav Glišić) ili preko elektronske pošte: info@sspo.org.rs

Komentarisanje je onemogućeno.