Mladi šahisti iz Pomoravskog okruga veoma uspešni na Kadetskom prvesntvu ŠSCS

urednik 17 februara, 2015 0
Mladi šahisti iz Pomoravskog okruga veoma uspešni na Kadetskom prvesntvu ŠSCS

18. Kadetski Festival ŠS centralne Srbije koji je održan u Kragujevcu u hotelu „Šumarice“ od 14-17. februara ostaće u lepom sećanju mladim šahistima iz Pomoravskog okruga.

Oni su osvojili čak 4 pobednička pehara (od ukupno 12) i po tome su bili najuspešniji okrug. Ovaj uspeh su ostvarili: Ivona Čađenović (Glogovac, Jagodina, devojčice do 8 godina), Jovana Miljković (Paraćin, devojčice do 16 godina), Dalibor Radisavljević (Jagodina, dečaci do 12 godina) i Matija Ivić (Jagodina, dečaci do 18 godina). Za njima slede Braničevski i Nišavski okrug sa po 3 pehara, te Šumadijski i Jablanički sa po jednim peharom.

Pored pobedničkih pehara i zlatnih medalja osvojene su još i tri bronzane medalje i to: Milena Vujčić (Paraćin, devojčice do 14 godina), Ivana Milivojević (Vojska, Svilajnac, devojčice do 16 godina) i Vukoje Živković (D.Mutnica, Paraćin, dečaci do 12 godina).

Takmičenje se održavalo u 6 različitih starosnih kategorija, posebno kod dečaka i devojčica. Po 10 najbolje plasiranih iz svake starosne grupe obezbedilo je plasman da državno prvenstvo koje će se održati sredinom aprila. Pobednici u svim grupama su pored zlatne medalje i pobedničkog pehara osvojili i besplatne pansione na državnom prvenstvu. Na takmičenju je učestvovalo je 158 mladih šahista (50 devojčica i 108 dečaka).

Pomoravski okrug na ovom takmičenju predstavljalo je 27 mladih šahista i to 15 iz Paraćina, 7 iz Jagodine i 5 iz Svilajnca. Inače, ovo takmičenje je ponovo pokazalo da šah nije adekvatno razvijen u svim delovima centralne Srbije i da postoje okruzi u kojima se i dalje odlično radi, a da takođe postoje i oni okruzi u kojima nešto ne valja i da se šahovski poslenici iz tih krajeva moraju ozbiljno zamisliti i zavrnuti rukave kako ne bi samo držali svoje funkcije a da šah u njihovim okruzima tone sve dublje. Najbolji su bili kao što je to i očekivano Pomoravski okrug (27 predstavnika), Braničevski (26), Nišavski (22) i Šumadijski (21), dok su bez ijednog predstavnika Zaječarski, Toplički, Pčinjski i Rasinski okrug.

Više detalja sa ovog takmičenja možete pogledati ovde >>>

Komentarisanje je onemogućeno.