FM Dragan Dinić odbranio titulu šampiona

Nebojša Radosavljević 27 avgusta, 2019 0
FM Dragan Dinić odbranio titulu šampiona

FIDE majstor Dragan Dinić iz Paraćina pobednik je pojedninačnog seniorskog prvenstva ŠS Pomoravskog okruga za 2019. godinu. Ovim uspehom, Dinić je potvrdio titulu šampiona osvojenu prošle godine u Roandi. 

Prvenstvo je održano 25. avgusta 2019. g.  u Glavincima kod Jagodine u organizaciji Šahovskog saveza Pomoravskog okruga, a tehnički organizator je bio ŠK MZ Glogovac. Učestvovao je 51 takmičar, od toga četvorica sa međunarodnim titulama. Svi oni dolaze iz 15 različitih klubova, a najbrojniji su bili kao i prošle godine članovi ŠK Kablovi iz Jagodine, ukupno devet. Odmah zatim su tu mladi šahisti iz Resavice, čak sedmoro, predvođeni nastavnicom Sanjom Bakić koja je skupila hrabrost i odigrala svoj prvi šahovski turnir za rejting poene. Na žalost, nedostajalo je samo predstavnika dva kluba, ŠK Glavinci i ŠK Mladost iz Gložana. Međutim, posebno raduje podatak da je među takmičarima bilo čak 15 kadeta, što daje nadu u budućnost šaha u Pomoravlju. Najmlađi kadet je Mihajlo Miladinović iz Jagodine sa svega 7 godina, a najstariji Lazar Savov sa punih 85!

Odigrano je 7 kola po švajcarskom sistemu, sa tempom igre od 15 minuta po igraču za celu partiju. Turnir se rejtingovao za rapid listu FIDE,a trojica igrača su dobili svoje ID brojeve i samim tim započeli karijere rejtingovanih šahista. Rezultate i kompletnu statistiku možete videti na linku: REZULTATI

Nagrađeno je prvih sedam takmičara po plasmanu na tabeli, a dodeljeno je i šest posebnih nagrada. Trojica prvoplasiranih su dobili medalje, a pobednik i pehar u trajno vlasništvo. Nagrade je uručivao Tomislav Glišić, član UO ŠS Pomoravskog okruga. Spisak nagrađenih je sledeći:

  1. FM Dragan Dinić (ŠK Paraćin) pehar, medalja i novčana nagrada 5.000 din.
  2.  MK Vladimir Stefanović (ŠK Kablovi) medalja i 4.000 din.
  3.  IM Dejan Branković (OŠK Paraćin) medalja i 3.000 din.
  4. MK Dalibor Radisavljević (ŠK Kablovi) 2.500 din.
  5. FM Slobodan Radosavljević (ŠK Kablovi) 2.000 din.
  6. MK Slađan Ilić (ŠK MZ Glogovac) 1.500 din
  7. MK Živojin Obradović (ŠK Ranički, Svilajnac) 1.000 din.

Posebne nagrade 0d po 1.000 dinara su dobili:

MK Ljubiša Radojlović (ŠK Kablovi) najuspešniji veteran 65+

Saša Lukić (OŠK Paraćin 2-DCK) najuspešniji kadet 2005. i mlađi

Gorana Milić (ŠK Rembas -Resavica) najuspešnija kadetkinja 2005. i mlađa

Dr Nataša Savić (ŠK Radnički -Ćuprija) najuspešnija dama

Bojan Milutinović (ŠK Paraćin) najuspešniji do 1800 elo rejtinga

MK Milan Lazić (ŠK MZ Glogovac) najuspešniji u ekipi organizatora

Ljubazni domaćini iz Glogovca su obezbedili odlične uslove za igru u Domu kulture. Sala je bila klimatizovana, prostrana i čista uz određeni broj garnitura i satova. Nakon završetka turnira priređen je i ručak za sve goste. 

Naredni ovakav skup biće održan najverovatnije u opštini Ćuprija iduće godine. 

Trojica prvoplasiranih

 

 

Napišite komentar »