Završen osmi rapid turnir „Sveti Pantelejmon“ u Jagodini

Nebojša Radosavljević 12 avgusta, 2018 0
Završen osmi rapid turnir „Sveti Pantelejmon“ u Jagodini

Povodom Dana Mesne zajednice Tabane i praznika Svetog Pantelejmona u Jagodini je održan osmi šahovski turnir po ubrzanom tempu igre.

Nastupilo je 40 šahista iz različitih krajeva Srbije, a bio je jedan  takmičar iz Banjaluke. Turnir je održan u jagodinskom Domu učenika, na opšte zadovoljstvo Bobana Milojevića, predsednika Novog šahovskog kluba u Jagodini:

-Ovaj prostor omogućuje veliki broj  učesnika,  ali i smeštajni kapacitet, naročito u trenucima kada je zimski i letnji raspust. Ovo je predivan ambijent i zahvaljujem se Domu učenika u Jagodini što su nam omogućili da to opet organizujemo ovde. Iako je turnir u lokalu, značajan je. Jagodina ima mogućnosti, znanja, uspešnih ljudi i mladih koji vole šah. Samo tako možemo da vratimo šah na ono mesto koje mu pripada, kada smo igrali prvenstva -rekao je Milojević. VIDEO

Prvo mesto osvojio je internacionalni majstor Boroljub Zlatanović sa šest poena, koliko je imao i fide majstor Mario Livaja, ali sa nešto slabijim dodatnim kriterijumima. Nagrađeno je prvih sedmoro plasiranih, a dodeljene su i specijalne nagrade. Organizovanje turnira pomogli su jagodinski Sportski savez i donatori.

REZULTATI

 

FOTO galerija

 

Napišite komentar »