FM Dragan Dinić prvak Pomoravskog okruga u šahu

Nebojša Radosavljević 29 jula, 2018 0
FM Dragan Dinić prvak Pomoravskog okruga u šahu

Šahovski savez Pomoravskog okruga u saradnji sa novim prvoligašem,ŠK „Jedinstvo“ Roanda,  organizovali su u Roandi u subotu 28. jula, Pojedinačno prvenstvo ŠS Pomoravskog okruga za 2018. god.

Učestvovala su 44 takmičara,od toga šestorica sa međunarodnim titulama. Svi oni dolaze iz 12 klubova sa teritorije Pomoravskog okruga,a najbrojniji su bili predstavnici ŠK „Kablovi“,čija delegacija je brojala 10 šahista. Takmičenje su oplemenile i dve dame,kadetkinja Anastasija Grozdanović i međunarodni sudija Nataša Savić,ali ovoga puta u takmičarskoj ulozi. Najmlađi takmičar je bio Sava Milovanović (10) iz ŠK „Kablovi“ Jagodina.

Odigrano je 7 kola po švajcarskom sistemu, sa tempom igre od 15 minuta po igraču za celu partiju. Turnir se rejtingovao za rapid listu FIDE,a čak 12 igrača su dobili svoje ID brojeve i samim tim započeli karijere rejtingovanih šahista. Rezultate i kompletnu statistiku možete videti na linku: REZULTATI

FIDE majstor Dragan Dinić,prvotimac ŠK Paraćin,osvojio je zasluženo prvo mesto sa 6 poena iz 7 odigranih partija (bez poraza, uz pet pobeda i  dva remija) te poneo laskavu titulu šampiona ŠSPO za tekuću sezonu 2018. 

FM Matija Ivić,povratnik u redove „Kablova“,predvodi na drugom mestu takmičare sa osvojenih 5,5 poena (ima najbolji dodatni kriterijum pri deobi mesta,Buholc),a treće mesto je zauzeo Stefan Mladenović,OŠK Paraćin. Trojica prvoplasiranih su dobili medalje,a nagrađeno je novčanim nagradama prvih osmoro takmičara po plasmanu na konačnjoj tabeli. Dodeljene su i 4 posebne novčane nagrade.

Posebne nagrade su osvojili:

Nataša Savić,ŠK Radnički-Ćuprija,najbolje plasirana šahistkinja.Ona je nagrađena i knjigom Šahovski klub „Car Lazar“ Lukovica. Ovu nagradu je uručio Dragoljub Dončić, predsednik Šahovskog saveza opštine Svilajnac.

Vukoje Živković,OŠK Paraćin 2,najbolje plasirani kadet.

Anastasija Grozdanović,ŠK Paraćin,najbolje plasirana kadetkinja.

Mića Petrović,ŠK Jedinstvo-Roanda,najbolje plasirani član ekipe domaćina. 

Nagrade je uručivao Tomislav Glišić,član Upravnog odbora ŠSPO i Petrović Radić,predsednik ŠK „Jedinstvo“ Roanda,koji je ujedno uručio zahvalnice svim takmičarima.  Sudijski posao su obavili Nebojša Radosavljević i Dejan Miletić,obojica iz Paraćina.

Ljubazni domaćini iz Roande,osim besprekorne organizacije i predivne sale za igru, obezbedili su i bogat ručak i osveženje za sve učesnike nakon završenog turnira,pa je druženje nastavljeno do kasnih popodnevnih sati. Posebna zahvalnost za ovaj dar ide Tomici Pavloviću,predsedniku Mesne zajednice Roanda.

Fotogaleriju sa Prvenstva možete videti klikom na sliku ispod:

Pojedinačno ŠSPO - Roanda 2018

 

 

Napišite komentar »