Deveti Markov turnir za osnovce opštine Paraćin – najava

Nebojša Radosavljević 24 aprila, 2018 0
Deveti Markov turnir za osnovce opštine Paraćin – najava

9. MARKOV TURNIR U ŠAHU
Prvenstvo učenika osnovnih škola
sa teritorije opštine Paraćin

Omladinski šahovski klub „Paraćin“, pod pokroviteljstvom Fondacije Marko Todorović, organizuje tradicionalni, 9. po redu, Markov turnir u šahu, koji predstavlja pojedinačno i ekipno takmičenje učenika osnovnih škola sa teritorije opštine Paraćin.

Ove godine, takmičenje se održava u medijateci Tehnološke škole u Paraćinu, u subotu 12. maja, sa početkom u 10 časova. Dolazak takmičara predviđen je do 9.30. Otvaranje prvenstva zakazano je za 10 časova a ceremonija zatvaranja prvenstva i dodela nagrada je planirana za 15.30 časova.

Paralelno će se održati dva odvojena pojedinačna takmičenja i to: u kategoriji dečaka i u kategoriji devojčica. Svi prijavljeni takmičari (posebno u grupi dečaka i grupi devojčica) igraće pojedinačni turnir po švajcarskom sistemu u 7 kola sa tempom igre od po 15 minuta po igraču za celu partiju.
Nagrade će se dodeliti posebno za pojedinačni i za ekipni rezultat po sledećem principu:
Pojedinačna konkurencija
Dodeliće se medalje za po tri najuspešnija takmičara u konkurenciji učenika prvog do četvrtog razreda i petog do osmog razreda, posebno u konkurenciji dečaka a posebno u konkurenciji devojčica (ukupno 12 medalja). 
Prvoplasirani takmičari u svakoj od 4 takmičarske kategorije dobiće pehar u trajno vlasništvo, kao i novčanu nagradu od po 5.000 dinara. 
Ekipna konkurencija
Plasman u ekipnoj konkurenciji računaće se tako što se sabiraju poeni 4 najbolja predstavnika jedne škole u konkurenciji dečaka i 2 najbolja predstavnika jedne škole u konkurenciji devojčica. Članovi ekipa tri prvoplasirane škole dobiće medalje a pobedničke ekipe pehare u trajno vlasništvo, kao i specijalne vredne poklone od strane pokrovitelja, Fondacije Marko Todorović.

Pravo učešća imaju učenici svih 8 matičnih škola sa teritorije opštine Paraćin. Sve škole su obavezne da najkasnije do srede 9. maja dostave spiskove svojih predstavnika, koji će obavezno sadržati ime i prezime i razred koji učenik pohađa. Spiskovi se trebaju dostaviti elektronskom poštom na adresu: info@paracinchess.rs a potrebne informacije se mogu dobiti i putem telefona: 069/689-093 (Tanja Stojković) ili 063/439-497 (Saša Jevtić).
Šahovske garniture i časovnike obezbediće organizator takmičenja u saradnji sa školama koje su dobile opremu iz donacije od strane Fondacije Marko Todorović.

Omladinski šahovski klub „Paraćin“, pod pokroviteljstvom Fondacije Marko Todorović, nastavlja tradiciju organizacije ovog veoma atraktivnog takmičenja. Na taj način se itekako pomaže razvoj školskog šaha u Paraćinu, a mladi šahisti će svojim odzivom ukazati poštovanje, pokrovitelju, Fondaciji Marko Todorović, koja je i ovog puta obezbedila veoma vredne nagrade za najbolje, kao i poklone za sve učesnike. 

                                                                                                 mr Saša Jevtić,
                                                                                                   predsednik OŠK „Paraćin“

Raspis u PDF

image description

Napišite komentar »