Okružno školsko u nedelju 18. marta u Resavici

Nebojša Radosavljević 6 marta, 2018 0
Okružno školsko u nedelju 18. marta u Resavici

POJEDINAČNO I EKIPNO PRVENSTVO UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA

POMORAVSKOG OKRUGA U ŠAHU za školsku 2017/2018 godinu

 

Takmičenje iz kalendara takmičenja i smotri učenika osnovnih škola za školsku 2017/2018. godinu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

 

           Šahovski savez Pomoravskog okruga u saradnji sa OŠ “Vuk Karadžić“ iz Resavice organizuje Pojedinačno i ekipno prvenstvo učenika osnovnih škola Pomoravskog okruga u šahu za školsku 2017/2018. godinu. Prvenstvo će se održati u nedelju 18. marta u prostorijama Osnovne škole “Vuk Karadžić“ u Resavici, sa početkom u 10.00 časova.

           U pojedinačnoj konkurenciji, takmičenje će se održati u 16 odvojenih takmičarskih grupa, odnosno u 8 starosnih grupa, i to:

Grupa 1 – učenici i učenice I raz.           Grupa 2 – učenici i učenice II raz.

Grupa 3 – učenici i učenice III raz.         Grupa 4 – učenici i učenice IV raz.

Grupa 5 – učenici i učenice V raz.          Grupa 6 – učenici i učenice VI raz.

Grupa 7 – učenici i učenice VII raz.        Grupa 8 – učenici i učenice VIII raz.

 

          U svakoj grupi odigraće se maksimalno 7 kola po švajcarskom sistemu sa tempom igre od po 15 minuta po igraču za celu partiju. Ukoliko u nekoj od takmičarskih grupa ne bude odgovarajući broj takmičara, organizator zadržava pravo da promeni sistem takmičenja i broj kola.

          Ekipno takmičenje se igra na 6 tabli; najmanje 2 devojčice i najmanje 2 dečaka.Na prve 2 table igraju dečaci, na poslednje 2 devojčice, na trećoj i četvrtoj izbor slobodan. Ekipa može imati i 3 rezerve.Sistem takmičenja i broj kola odrediće se u zavisnosti od broja prijavljenih ekipa. Ekipno takmičenje održaće se nakon završetka pojedinačnog takmičenja.

Takmičenje je kvalifikacionog tipa, nije moguće učestvovati na okružnom takmičenju ako takmičari ili ekipe nisu učestvovale na opštinskom takmičenju.

          Po dvoje prvoplasiranih u pojedinačnoj konkurenciji, kao i prve dve ekipe izboriće plasman na republičko takmičenje, koje će se održati 21-22. aprila 2018. godine u Zrenjaninu.

          Svi takmičari su obavezni da zajedno sa svojim nastavnicima dođu na takmičenje najkasnije do 09.30 časova.

Takmičari su dužni da sa sobom ponesu šahovsku garnituru standardne veličine i ispravan šahovski sat.

          Sve škole koje su bile domaćini opštinskog takmičenja obavezne su da, najkasnije do ponedeljka 12. marta 2018. godine dostave spiskove učenika.

          Spisak mora da sadrži ime i prezime učenika, školu iz koje dolazi i plasman na opštinskom takmičenju u svojoj grupi u pojedinačnoj konkurenciji a u ekipnoj naziv škole i plasman na opštinskom.

         Spiskovi se dostavljaju na mejl adresu škole domaćina  skolaresavica@ptt.rs

Naknadne i nepotpune prijave se neće razmatrati kao ni pojedinačne prijave i prijave od strane klubova.

          Sve dodatne informacije mogu se dobiti kod rukovodioca takmičenja   Sanje Bakić  na tel. 0600-627-644 (sanja.emilija@gmail.com)

Napišite komentar »