Održano kadetsko prvenstvo u Jagodini

Nebojša Radosavljević 5 decembra, 2017 4
Održano kadetsko prvenstvo u Jagodini

POJEDINAČNO KADETSKO PRVENSTVO POMORAVSKOG OKRUGA

u šahu za školsku 2017/2018. god.

U nedelju 3. decembra, u osnovnoj školi „17.oktobar“ u Jagodini, održano je pojedinačno kadetsko prvenstvo Pomoravskog okruga u šahu za školsku 2017/2018. godinu. Organizatori ove tradicionalne manifestacije su bili Šahovski savez Pomoravskog okruga i  Šahovski savez Grada Jagodine. Takmičenje je otvorio Tomislav Glišić,član UO ŠSPO iz Jagodine.

Ukupno 47 mladih šahista Pomoravskog okruga je uzelo učešće na prvenstvu,odnosno 35 dečaka i 12 devojčica. Najbrojniji su bili predstavnici Paraćina (22 učesnika),zatim Jagodine (17),Svilajnca (4) i Ćuprije (4). Broj učesnika bio bi veći da vremenske neprilike u vidu prvog snega, koji je osetno pokrio puteve u Resavici, nisu sprečile 18 mladih šahista ŠK Rembasa iz Resavice da se bore za pehare i medalje sa svojim vršnjacima. 

U svim grupama odigrano je 5 kola po švajcarskom sistemu parovanja, sa tempom igre od 15 minuta po igraču. Takmičenje se odvijalo u osam uzrastnih kategorijama, razvrstanih po godinama rođenja i polu.

Najbolji takmičari po grupama nagrađeni su peharima i medaljama. Pehare su osvojili na ravne časti po 4, Paraćinci i Jagodinci, dok u broju osvojenih medalja (15) prednjače Paraćinci. Ceremoniju svečanog zatvaranja,odnosno dodele pehara i medalja moćete videti u video snimku:  ovde>>

Osvajači medalja po grupama:

Dečaci do 10 godina (7 takmičara)

 1. Rastko Ilić (Jagodina)
 2. Filip Tasić (Paraćin)
 3. Vladimir Bogosavljević (Svilajnac)

Dečaci do 12 godina (11 takmičara)

 1. Saša Lukić (Paraćin)
 2. Aleksandar Prpa (Paraćin)
 3. Dimitrije Vasić (Paraćin)

Dečaci do 14 godina (8 takmičara)

 1. Vukoje Živković (Paraćin)
 2. Petar Živković (Paraćin)
 3. Nenad Kadrić (Paraćin)

Dečaci do 16 godina (9 takmičara)

 1. Dalibor Radisavljević (Jagodina)
 2. Nikola Rakić (Svilajnac)
 3. Nikola Miklić (Jagodina)

Devojčice do 10 godina (1 takmičarka)

 1. Maša Milosavljević (Jagodina)

Devojčice do 12 godina (5 takmičarki)

 1. Ljubica Todorović (Jagodina)
 2. Ivona Čađenović (Jagodina)
 3. Nina Railić (Paraćin)

Devojčice do 14 godina (4 takmičarke)

 1. Anastasia Grozdanović (Paraćin)
 2. Dunja Milićević (Paraćin)
 3. Teodora Jovanović (Paraćin)

Devojčice do 16 godina (2 takmičarke)

 1. Nikolina Milanović (Paraćin)
 2. Milica Živković (Paraćin)

Rezultate i kompletnu statistiku po grupama možete videti na linkovima: M10, M12, M14, M16, Ž10-12, Ž14-16

Sudijski posao su obavili:  IA Nebojša Radosavljević (glavni sudija i kompjutersko parovanje), NA Dejan Miletić (sudija grupa devojčica Z10-Z12,Z14-Z16), NA Milan Lazić (sudija grupa dečaka M10 i M14), NA Bojan Lukić (sudija grupe dečaka M12) i NA Tomislav Glišić (sudija grupe dečaka M16).

Zahvaljujemo se ljubaznom osoblju OŠ “17. oktobar”iz Jagodine,koje je ustupilo svoje tople prostorije za održavanje ove uspešno organizovane šahovske manifestacije.

Foto galeriju sa Prvenstva pogledajte na linku FOTO

šampioni sa peharima imedaljama u 8 takmičarskih kategorija

4 Comments »

 1. Postovani administratore sajta,

  prvo i osnovno je da trebate znati kako je pravi naziv jednog od organizatora Pojedinacnog kadetskog prvenstva pomoravskog okruga (uvidom u APR to je/:http://pretraga2.apr.gov.rs/SportAssociationWebSearch/Details/Details?beid=5639719&rnd=41BAB15637E74F95491A47D2029E7BE7D78BCECD
  A posebno teska je zloupotreba da Vam je clan UO SSPO Tomislav Glisic koji je i zakonski zastupnik gore navedenog sto je u suprotnosti sa Zakonom o sportu RS ( http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_sportu.html) i clanom 33.
  Ajd sad postavite obavest o ovoj konstataciji?!
  Pozdrav.
  P.S.
  Ko zna zna, a ko nezna ne moz ni da nauci!!!

  • Nebojša Radosavljević 7 decembra, 2017 at 17:46 - Reply

   Nisam još dovršio ovaj izveštaj. Ako uvidiš još neku grešku,obavezno me ispravi. Pozdrav

 2. Postovani,

  vidim, sada da je odradjen izvestaj i osim ispravljenog naziva suorganizatora takmicenja velika nebuloza je da doticne sudije (Dejan Miletic, Milan Lazic i Tomislav Glisic) nisu nacionalne sudije (NA)!!! Podsecanja radi NA su sudije koje su platile taksu u FIDE preko nacionalne federacije (SRB) u iznosu od 20 evra sto ova trojica nisu uradila. Bilo bi postenije reci da su klupske (Miletic i Glisic) i regionalni sudija (Lazic).Inace ja ne sluzim ovde da bih Vam predocio na greske vec moja konstatacija iz predhodnog komentara : “Ko zna zna, a ko nezna ne moz ni da nauci!!!“ sve govori o Vama i Vama slicnim koji vode ovaj savez!!!
  Pozdrav.
  P.S.
  A gde su te knjige koje je trebao da dodeli poznati jagodinski “LIK“?!

  • Nebojša Radosavljević 8 decembra, 2017 at 23:23 - Reply

   Očigledno da je zatajila sudijska komisija koja je delegirala pomenute sudije bez plaćene licence na turnir koji se NE rejtinguje. Moj je predlog smeniti kompletnu sudijsku komisiju! Bobija za predsednika!

Napišite komentar »