Tomislav Glišić

TGlisic

Tomislav Glišić

Rođen je u selu Ribnik 1940. god. gde je proveo detinjstvo, a 1957. god. seli se sa kompletnom familijom u Jagodinu. Po zanimanju je ekonomista. Radni odnos je najvećim delom proveo u Elmosu (Fabrika kablova) odakle je i otišao u prevremenu penziju 1996. god. Živi sa suprugom, ima dvoje dece i četvoro unučadi.
Šah je zavoleo još pre osnovne škole, a počeo je da se takmiči za vreme služenja vojnog roka. Nakona toga učestvovao je na mnogim turnirima, radničko-sportskim igrama, bakarijadama i sl. igravši za ekipu Fabrike kablova.
Prvu kategoriju osvojio je na prvenstvu Jagodine 1984. god, a za klupskog sudiju položio je 1998. god.
Sa još nekoliko šahovskih entuzijasta, osnovao je Šah klub „Svetozarevo“ gde je bio takmičar, kapiten i sekretar kluba.
U saradnji sa šahovskim radnicima iz Jagodine u toku 2010. god. učestvovao je u obnovi rada Opštinskog Šahovskog Saveza Jagodine, a 2011. god. preuzeo je dužnost pedsednika tog saveza i na toj poziciji je do danas. Dao je veliki doprinos radu tog saveza gde je osnovao nekoliko novih klubova, obavljao sve pravne poslove oko preregistracije većine klubova iz saveza, organizovao besplatnu izradu završnih računa i izdejstvovao da Jassa po prvi put počne da finansira i rad drugih šahovskih klubova.
Po osnovnim školama u Jagodini organizovao je šahovska predavanja za decu, organizovao je prvenstva po školama i između škola, opštinska prvenstva, vodio decu na regionalna prvenstva i prvenstva centralne Srbije. Kao rezultat tog rada je i osvajanje drugog mesta, u ekipnoj konkurenciji, Osnovne škole „Goran Ostojić“, na državnom nivou 2013. godine.
Za predsednika ŠS Pomoravskog okruga izabran je 31.03.2013. god. i tu dužnost obavljao je do 22.06.2014. god.
U više navrata obavljao je dužnost komesara lige ŠS Pomoravskog okruga.
Delegat je u Skupštini ŠS Centralne Srbije ispred ŠS Pomoravskog okruga.