Nenad Radosavljević

NRadosavljevic

Nenad Radosavljević

Rođen 19.09.1970. god. u Jagodini gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Završio je Elektrotehnički fakultet u Beogradu smer Telekomunikacije. Radi za Telekom Srbije kao Inžinjer elektronike i telekomunikacija na poslovima Šefa službe za eksploataciju i održavanje telekomunikacione mreže. Oženjen otac jednog deteta.
Šahom se bavi od malih nogu a naučio je ovu igru sa pet godina u krugu porodice od oca i dede. U toku srednje škole i na studijama igra šah amaterski i on mu predstavlja zadovoljstvo i hobi. Po dolasku u ŠK Poštar 1996. god. nastavlja da se bavi ozbiljnije šahom pa ubrzo uzima učešće na turnirima koliko mu vreme to dozvoljava. Osvaja III,II i I kategoriju na kategornim turnirima. 2007. god. osvaja titulu majstorskog kandidata a 2013. god. izlazi na zvaničnu rejting listu FIDE sa rejtingom oko 1900 poena.
Šah mu je oduvek predstavljao ljubav i zadovoljsvo kao i mogućnost da stekne nove prijatelje. Kao dugogodišnji učesnik lige Šahovskog saveza Pomoravskog okruga i potpredsednik i kapiten ŠK Poštar odlučio je da 2014. god. prihvati učešće u radu Upravnog odbora ŠS Pomoravskog okruga, kako bi svojim radom i zalaganjem pomogao napredovanju i razvoju šaha u Pomoravlju.