O savezu

Šahovski savez Šumadije i Pomoravlja je na sednici održanoj 09. maja 2010. god. doneo odluku o razdruživanju i formiranju dva posebna okružna šahovska saveza i to Šahovski savez Šumadije sa sedištem u Kragujevcu i Šahovski savez Pomoravskog okruga sa sedištem u Jagodini.

Osnivačka skupština Šahovskog saveza Pomoravskog okruga održana je 18. 07. 2010. god. u Jagodini i taj dan se slavi kao dan Saveza. Za prvog predsednika Saveza izabran je MK Milan Lazić iz Jagodine a za predsednika Skupštine izabran je FM i IA Rade Milosavljević iz Glavinaca.

Pomoravski_district
Na redovnoj Skupštini koja je održana 31. 03. 2012. god. Milan Lazić je, na lični zahtev, razrešen funkcije predsednika, a izabran je Tomislav Glišić iz Jagodine.

Na Izbornoj skupštini koja je održana u Jagodini 22. 06. 2014. god. na mesto predsednika Saveza izabran je mr Saša Jevtić, FM i IA iz Paraćina.

Na vanrednoj Skupštini koja je održana u 05. 03. 2017.godine na mesto predsednika Saveza izabran je Nebojša Radosavljević, FA iz Paraćina. Opširnije >>>

Šahovski savez Pomoravskog okruga obuhvata klubove sa teritorije grada Jagodina i opština Paraćin, Ćuprija, Svilajnac, Despotovac i Rekovac.